سوالات متداول
سوالاتی که باید پاسخ آنها را بدانید
در این صفحه به صورت بخش بندی شده به پرسش های متداولی که معمولا برای مشتریان ما پیش آمده، پاسخ خواهیم داد و شما با عبارت ها و اصطلاحاتی در دنیای وب آشنا میشوید که حداقل یک بار در جلسات حضوری، تماس های تلفنی و آنلاین به آنها اشاره خواهد شد.
سوالات عمومی
یک وب سایت میتواند به دسته بندی موضوعی خاصی از جمله: سایت شرکتی، سایت فروشگاهی، سایت پزشکی، سایت خدماتی، سایت دریافت نوبت، سایت خبری، سایت آگهی و یا هر موضوع دیگری تعلق داشته باشد.
معمولا قیمت طراحی سایت با توجه به دسته بندی و امکاناتی که مشتری برای آن در نظر دارد، تعیین می شود.
صفحه مشاهده هزینه های پایه طراحی سایت
برای دریافت قیمت دقیق و مهندسی شده با توجه به نیازهایی که دارید، در پایاپورتال ثبت نام کرده و فرم مربوط به برآورد هزینه طراحی سایت را تکمیل نمایید. در اولین فرصت از طریق پیام و یا ایمیل، نتیجه به شما اطلاع رسانی خواهد شد.
همانند هزینه طراحی سایت، زمان ایجاد آن نیز بسته به نوع، دسته بندی موضوعی و امکاناتی است که کارفرما به آن نیاز دارد و معمولا در پروژه های مختلف متغیر است.
برای آشنایی بیشتر با نحوه تخمین زمان طراحی سایت و ارائه چند مثال مختلف، این مقاله را مشاهده کنید.
شما می توانید با ورود به پایاپورتال (پلتفرم اختصاصی مشتریان پایاوب) و تکمیل فرم تخمین زمان و هزینه طراحی سایت، زمان تقریبی اجرای پروژه خود را از طریق پیامک و یا ایمیل دریافت کنید.
از زمان تحویل پروژه بسته به نوع سایت حداکثر از یک تا سه ماه پشتیبانی فنی به صورت رایگان ارائه میشود.
هزینه پشتیبانی فنی و اعمال تغییرات پس از تحویل نهایی پروژه و به اتمام رسیدن دوره رایگان با توجه به نوع سایت و تخصص مورد نیاز متفاوت بوده و معمولا به صورت نفر ساعتی محاسبه میشود.
در صورتی که زمان پشتیبانی برای درخواستها بیشتر از یک روز کاری برآورد شود نیمی از هزینه به صورت پیش پرداخت دریافت خواهد شد.
امکان دریافت خدمات پشتیبانی سایت با عقد قرارداد ماهانه و یا سالانه نیز امکان پذیر است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر مقاله پشتیبانی سایت + هزینه و زمان را مطالعه کنید.
بله طی یک جلسه حضوری و یا در صورت تمایل طی یک بسته ویدیو آموزشی (بسته به نوع انتخاب شما) آموزشات لازم برای کار با سایت و محتوا گذاری به نماینده و یا تیم نمایندگان معرفی شده داده می شود.
توصیه ما آموزش به صورت ویدیویی است چرا که در صورت برخورد با هر گونه مشکل می توانید به ویدیوها مراجعه کنید.
معمولا تمامی هزینههایی که باید به مجموعهای دیگر برای دریافت خدمات و یا تهیه محصولی خاص پرداخت شود، برعهده مشتری است.
هاست، دامنه، خرید لایسنس افزونه، قالب و یا اسکریپت هم از این قاعده مستثنا نیست.
بدیهی است که مشتری میتواند هر محصولی را به صورت مستقیم تهیه کرده و برای استفاده در پروژه در اختیار ما قرار دهد.
سوالات متداول طراحی سایت و برنامه نویسی
منظور از دامنه همان آدرس وب سایت است به عنوان مثال دامنه سایتی که شما در حال مشاهده آن هستید payaweb.net است که هر دامنه می تواند با پسوندهای مختلف مانند .com یا .ir یا .org و یا هر پسوند دیگری مورد استفاده قرار گیرد.
بیشتر بخوانید : چگونه یک دامنه عالی برای سایت خود انتخاب کنیم؟
هاست در دنیای وب به معنی کلمه میزبانی وب است.
هاست محیطی است که برای آپلود کدهای وب سایت و فایل ها از جمله ویدیو و تصاویر و هر نوع فایل دیگری در سایت، مورد استفاده قرار میگیرد.
پس از اتمام طراحی سایت کدها و فایلهای آن در هاست قرار گرفته یا اصطلاحا آپلود می شوند و دامنه خریداری شده نیز به این هاست متصل خواهد شد.
درصورتی که اتصال به درستی انجام شده باشد و کدهای سایت با خطایی مواجه نشده باشند پس از وارد کردن آدرس سایت یا دامنه می توان آن را از طریق مرورگرها مشاهده کرد.
بیشتر بخوانید : 5 نکته برای انتخاب یک هاست یا میزبانی وب خوب
منظور از طراحی ریسپانسیو (Responsive) به فارسی واکنش گرا یا به اصطلاح دیگر موبایل فرندلی (Mobile Friendly) بودن یعنی وب سایت به گونه ای طراحی شود که کوچک شدن اندازه مانیتور و یا تغییر ابزاری که با آن سایت را مشاهده میکنیم، تمامی اجزای سایت بدون مشکل قابل مشاهده و خوانا باشند.
در گذشته برای رفع این مشکل برای هر وب سایت دو نسخه یکی برای دسکتاپ و مانیتورهای بزرگ و یکی برای مانیتورهای کوچک مانند موبایل طراحی می شد.
اما با تغییرات جدیدی که در طراحی سایت و شیوه کدنویسی آن به وجود آمد امکان نوشتن کد برای سایت و نمایش مناسب برای تمامی دستگاه ها فرآهم شده است.
اصطلاح ریسپانسیو بودن یعنی کد نوشته شده و سایت طراحی شده قابلیت نمایش در کلیه صفحه نمایش ها و دستگاه های موبایل و تبلت را داشته باشد.
بیشتر بخوانید : طراحی سایت ریسپانسیو چیست و چه مزایایی دارد؟
اف تی پی FTP که مخفف عبارت File Transfer Protocol است، یک راه ارتباطی یا اصطلاحا پروتکل ارتباطی بین هاست و شخصی است که قصد دسترسی به فایل های هاست و تغییر آنها از راه دور را دارد.
به FTP می توان به عنوان یک ابزار مدیریت فایلهای سایت از راه دور که شبیه به فایل اکسپلورر ویندوز است، نگاه کرد.
در اف تی پی هدف اصلی صرفا اعمال تغییر و یا مدیریت فایلهاست از جمله آپلود فایل جدید، ویرایش یا حذف آن.
در طراحی سایت و پشتیبانی آن در بسیاری از مواقع پیش می آید که پشتیبان قصد تغییراتی را در سایت داشته باشد که لاگین کردن به هاست و تغییر فایل ها یکی از راه ها برای این کار است.
ولی از آنجایی که امکان ویرایش فایل ها کمی در هاست دشوار است و یا به دلایل امنیتی، برای حل این مشکل، از اف تی پی استفاده می شود.
یکی از ویژگی های اف تی پی این است که شخص استفاده کننده می توان فایل را در نرم افزار دلخواه خودش ویرایش کند و وابسته به ویرایشگر ارائه شده در هاست که معمولا بسیار ساده و ابتدایی هستند، نخواهد بود.
در مورد مسائل امنیتی هم باید گفت که در صورت در اختیار قرار دادن اطلاعات هاست به فرد پشتیبان امکان دسترسی به همه بخش ها از جمله ایمیلها، پایگاه داده و … وجود دارد، که شاید یک روش ایده آل برای صاحب آن کسب و کار نباشد و البته در بیشتر مواقع پشتیبان هم نیازی به دسترسی به این موارد برای انجام کار خود نخواهد داشت.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوایی یا Content Management System است که به اختصار با عنوان CMS هم شناخته میشود.
با استفاده از این سیستم شما می توانید کلیه امکانات لازم و کافی برای داشتن یک وب سایت کامل را در یک پکیج در اختیار داشته باشید.
اگر تحت شرایطی به دنبال امکانی بودید که وجود نداشت و از قبل برنامه نویسی نشده بود، با پلاگین نویسی (افزونه) و بدون نیاز به تغییر هسته اصلی وردپرس امکان اضافه کردن آن ویژگی به راحتی امکان پذیر است.
به دلیل قدمت و محبوبیت، وردپرس برای اکثر نیازها پلاگین اختصاصی آن چه به صورت رایگان و چه پولی فرآهم شده است و احتمال نیاز به ایجاد پلاگین اختصاصی بسیار کم خواهد بود.
در سال های اخیر می توان وردپرس را بیش از یک سیستم مدیریت محتوایی دانست چرا که امکانات و ویژگی های بسیار زیادی را می توان به آن اضافه کرد.
وردپرس برای کسب و کارهای کوچک، متوسط و یا حتی بزرگ از نظر امنیت و سرعت بسیار قوی عمل می کند و زمانی این فاکتورها میتوانند به عنوان ضعف یک سایت در نظر گرفته شوند که به درستی پیاده سازی و پیکربندی نشده باشند.
بیشتر بخوانید : وردپرس چیست؟
منظور از رابط کاربری یا UI (مخفف کلمه User Interface) در وب سایت ها این است که ظاهر به چه صورت می بایست طراحی شود که کاربر با مشاهده آن جذب جلوه های بصری و مدرن آن سایت شود و از کار کردن با آن لذت ببرد.
به عنوان مثال نوع رنگ بندی صفحات وب سایت، چگونگی طراحی گرافیکی اجزای مختلف آن و یا حتی چگونگی عملکرد یک المان زمانی که موس بر روی آن حرکت می کند، انیمیشن های مختلف برای محو و یا نمایش المانها در صفحه بخشی از اجزای تشکیل دهنده یک رابطه کاربری یا UI را تشکیل میدهند.
زمانی که میگوییم یک وب سایت رابط کاربری یا UI خوبی دارد یعنی آن وب سایت به گونهای طراحی شده است که جلوه بصری زیبا و کاربر پسندی را برای کاربران هدف آن کسبوکار ارائه میکند.
منظور از تجربه کاربری یا UX (مخفف کلمه User Experience) در وب سایت ها این است که اجزای مختلف وب سایت به چه شکل در کنار هم قرار گیرند که هدف نهایی یک کسب و کار از طراحی آن سایت و یا یک صفحه خاص برآورده شود.
به عنوان مثال شما قصد دارید تا در یک صفحه سایت محصول جدیدی را معرفی کرده و بفروشید.
اجزای این صفحه محصول باید به گونه ای در کنار هم قرار گرفته باشند که علاوه بر رابط کاربری (UI) مناسب کاربر بتواند به راحتی و بدون فکر کردن به نتیجه دلخواه خود یعنی مشاهده قیمت، توضیحات و جزئیات کامل محصول دست پیدا کند و در صورت نیاز به راحتی محصول را طی یک فرآیند سریع و راحت خریداری کند.
فرض کنید که در یک صفحه محصول گزینه “افزودن به سبد خرید” در یک جای نامناسب قرار گرفته باشد که کاربر برای پیدا کردن و خرید محصول باید به دنبال دکمه خرید در صفحه بگردد یا مثلا فرآیند ثبت نام در یک سایت آنقدر پیچیده باشد که کاربر را از عضویت منصرف کند.
این یعنی تجربه کاربری طراحی شده برای این سایت بسیار ضعیف است و نیاز به اصلاح دارد.
سوالات متداول سئو و
تولید محتوا
سئو به معنی بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر است که شما می توانید برای آشنایی با سئو و مفاهیم اولیه آن به لینک زیر مراجعه کنید.
برخلاف طراحی سایت که می توان یک هزینه پایه و ثابت را برای آن در نظر گرفت، سئو و تولید محتوا یک قیمت مشخص ندارد و بسته به نوع کسب و کار شما و کلمات کلیدی مورد نظر، زمان و هزینه سئو مشخص می شود.
به عنوان مثال کلمه “خرید لوازم ورزشی در تهران” با کلمه “خرید لوازم ورزشی” بسیار متفاوت است و از نظر سئو و زمانی که باید برای افزایش رتبه “خرید لوازم ورزشی” در گوگل صرف شود بیشتر از “خرید لوازم ورزشی در تهران” است.
با این حال شما می توانید با ارسال کلمات کلیدی مورد نظر خود در فرم مربوط به هزینه سئو از طریق سامانه پایاپورتال قیمت و زمان برای افزایش رنک آن کلمات در گوگل و موتورهای جستجوگر را دریافت کنید.
جهت افزایش رنک یک وب سایت در گوگل باید طی یک استراتژی و برنامه ریزی صحیح در طولانی مدت و کوتاه مدت سعی در افزایش بازدید سایت با استفاده از روش های سئو و تولید محتوای با کیفیت داشته باشید.
البته محتوای و سئوی انجام شده بایستی با توجه به نوع فعالیت کسب و کار باشد و کلمات کلیدی به شیوه ای صحیح انتخاب شوند تا علاوه بر جذب بازدیدکننده باعث ماندگاری کاربران در وب سایت شوند.
هر چه بازدید شما برای یک کلمه کلیدی از طریق گوگل بیشتر شود رنک وب سایت نیز بالاتر خواهد رفت.
رسیدن به صفحات اول گوگل و یا از آن مهم تر قرار گیری در 4 لینک اول صفحه اول گوگل بسته به نوع کلمه کلیدی مورد نظر متفاوت و معمولا یک فرآیند زمانگیر است که باید با برنامه ریزی صحیح، انجام شود.
برای این کار باید سئوی مناسب و محتوای کاملا سئو شده برای آن کلمه کلیدی و با رعایت اصول تخصصی در وب سایت منتشر شده و تغییرات اعمال شود.
پس از آن در گذر زمان لینک وب سایت شما در بین لینک های اول در صفحه اول موتور جستجوی گوگل قرار خواهد گرفت.
تولید محتوا با توجه به کلمات کلیدی تعیین شده و مهم، متفاوت است.
به عنوان مثال شما قصد دارید بر روی کلمه کلیدی “دندانپزشکی زیبایی” مطالبی را در وب سایتتان منتشر کنید.
تیم پایا وب سعی می کند مطالب اختصاصی و یا ترجمه شده اختصاصی که به صورت کامل سئو شده است و در عین حال مناسب با کلمه کلیدی می باشد را تولید و در وب سایتتان منتشر کند.
با توجه به نیاز وب سایت و بودجه اختصاص یافته تعداد مطالبی که در روز و یا هفته بایستی ایجاد شود، تعیین خواهد شد.
فرم سوالات متداول
سوالات خود را برای ما ارسال کنید
هر سوالی که در خصوص طراحی سایت، سئو، تولید محتوا و خدماتی که در پایاوب ارائه می شود و یا هزینه های آنها دارید را در این بخش مطرح کنید در صورتی که سوالات شما جزو سوالات پرتکرار باشد در این صفحه همراه با پاسخ درج خواهد شد در غیر این صورت پاسخ از طریق راه های ارتباطی که در فرم زیر ثبت کرده اید برای شما ارسال خواهد شد.
"(الزامی)" indicates required fields