منظور از طراحی سایت چیست؟ داشتن یک وبسایت حرفه ای با محتوای خوب چه کمکی به کسبوکار و افزایش درآمد شما می کند؟ در این مقاله به سوالاتی پاسخ میدهیم که ذهن هر کارفرمایی را در کسبوکارهای سنتی به خود مشغول میکند و به نکات مهم دیگری اشاره خواهیم کرد که دید شما را نسبت به حضور پر رنگ در دنیای دیجیتال بازتر خواهد کرد.
منظور از طراحی سایت چیست؟
طراحی سایت اصطلاح عمومی است که معمولا برای طراحی، توسعه، برنامه نویسی و پیاده سازی یک سایت به کار برده میشود. در طراحی سایت معمولا یک هدف اصلی وجود دارد و آن هم جذب کاربران، تبدیل آنها به مشتری و گسترش یک کسبوکار از طریق راه کارهای دیجیتال و آنلاین است.
برای رسیدن به این هدف پارامترهای متعددی وجود دارد که رابط کاربری (UI) زیبا و جذاب، تجربه کاربری (UX) کاربردی و مهندسی شده، سرعت و حفظ امنیت اطلاعات کاربران تنها بخشی از این پارامترها را تشکیل میدهند.
در ادامه با پارامترهایی آشنا خواهید شد که در طراحی سایت نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند.
طراحی رابط کاربری (UI)
اولین چیزی که بعد از باز کردن یک سایت به چشم شما میخورد چیست؟ اگر سایت خود را در یک مرورگر باز کنید در ابتدا منو، بخش بندیهایی با ظاهر خاص، دکمهها، فرمها و بخشهای گرافیکی مختلفی را در صفحه با رنگبندی های متنوع مشاهده خواهید کرد.
به مجموعه المانها و عناصری که تشکیل دهنده ظاهر یک سایت هستند رابط کاربری (User Interface) گفته میشود.
در واقع شما از طریق تعامل با این اجرا، به هدف اصلی خود در سایت دست پیدا میکنید. با توجه به این مسئله، کاملا امری طبیعی است که هر چقدر رابط کاربری یک سایت جذابتر، مدرنتر، ساده و گیرا تر و مرتبط با نیاز کاربران هدف خود باشد، نتیجه بهتری خواهد گرفت.
طراحی تجربه کاربری (UX)
تجربه کاربری (User Experience) در طراحی سایت به بخش جدایی ناپذیری از رابط کاربری تبدیل شده است. در تجربه کاربری به دنبال بهترین راهکارهایی هستیم که تعامل کاربران با سایت در دستگاههای مختلف مانند موبایل و دسکتاپ با توجه به نیازی که کاربران در سایت به دنبال آن هستند را، به بهترین شکل ممکن پاسخگو باشیم.
سرعت بارگذاری سایت، دسترسی آسان به اطلاعات تماس و فرمهای موردنیاز نمونههایی از یک تجربه کاربری بسیار خوب به حساب میآیند.
اهمیت تجربه کاربری به قدری بالاست که گوگل این عنصر را برای افزایش رنک یک صفحه سایت نسبت به رقیبانش، به خصوص در سالهای اخیر، در نظر میگیرد.
توسعه سایت و کدنویسی حرفهای
یکی از مهمترین مراحل در طراحی سایت، برنامه نویسی (کدنویسی) و پویایی بخش های مختلف سایت است. این پویایی میتواند برای کاربرانی که وظیفه به روز رسانی سایت را به عهده دارند و یا کاربران سایت از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
منظور از پویایی یعنی ثبت اطلاعات کاربران در پایگاه داده، ثبت سفارشات در سایتهای فروشگاهی و هر عملکردی که نیازمند ذخیره سازی و یا پردازش دادهها باشد.
مزایای بهینه بودن و نیاز به بالا بودن کیفیت توسعه بخش پویای سایت شامل:
- سرعت بالای بارگذاری صفحات سایت
- امکان توسعه سریع بخش های سایت
- کاربری راحت و سریع برای مدیران و نویسندگان
- افزایش بازدید سایت بدون بروز مشکلات جدی
- افزایش رنک در گوگل
پشتیبانی سایت
به روز رسانی، رفع خطاها (باگها)، کنترل امنیت و عملکرد سایت و تهیه نسخه پشتیبانی به صورت منظم از مهمترین اقداماتی است که بایستی تحت عنوان پشتیبانی سایت به صورت مداوم توسط نیروهای متخصص انجام شود.
پارامترهایی که در بالا معرفی شد تنها بخشی از مهمترین کارهایی است که بایستی برای طراحی یک سایت کامل و نتیجه بخش انجام شود.
چرا طراحی سایت بسیار مهم است؟
امروزه اکثرا افراد جامعه برای پیدا کردن خدمات و یا محصول مورد نظر خود، از اینترنت استفاده میکنند. با توجه به این موضوع، تنها کسبوکارهایی می توانند موفقیت بالایی داشته باشند که با معرفی کسبوکارشان در فضای دیجیتال و برندسازی صحیح، کاربران هدف خود را ترغیب به خرید یک محصول و یا استفاده از خدماتشان می کنند.
قدم اول برای رسیدن به این هدف طراحی سایت است و در قدمهای بعدی سئو و تولید محتوا و سپس استفاده از روش های دیجیتال مارکتینگ خواهد بود.
چه عواملی باعث موفقیت یک سایت میشوند؟
قبل از پاسخگویی به این سوال منظور از موفقیت یک سایت چیست؟ در یک پاسخ ساده باید بگوییم، سایتی موفق است که در مدت زمان مشخص بتواند خدمات و محصولات خود را به بهترین شکل ممکن با جذب مخاطب به مشتری تبدیل کرده و از این روش به درآمد قابل قبولی دست پیدا کند.
بهترین دیدگاهی که کارفرمایان میتوانند نسبت به کسبوکار دیجیتال خود با توجه به هزینه های پرداخت شده داشته باشند، یک دید سرمایه گذاری بلند مدت است.
همانند تمامی بازارهای مالی، اگر با استراتژی درست مراحل طراحی سایت و به طور کلی دیجیتال مارکتینگ انجام شود، شخص سرمایه گذار می تواند از سرمایه خود درآمد قابل توجهی را حتی به صورت مادام العمر به دست آورد.
ما در پایاوب به شما و کسبوکارتان کمک میکنیم تا یک سایت موفق را راه اندازی و در بلند مدت به بهترین نتایج دلخواهتان دست پیدا کنید.
اما پاسخ به سوال اصلی یعنی چه عواملی باعث موفقیت یک سایت میشوند؟ باید گفت که بسته به موضوع سایت شما و رقابتی که در کسبوکارتان در فضای آنلاین وجود دارد بایستی از یک استراتژی و روشهای مختلف در جهت موفقیت یک سایت استفاده کرد.
بعضی از عوامل موفقیت سایت عبارت اند از:
- جمع آوری اطلاعات و نیازهای اصلی سایت
- رابط کاربری (UI) زیبا و جذاب
- تجربه کاربری (UX) کارآمد و بهینه
- سامانه جامعی برای مدیریت تمامی بخشها و توسعه سایت
- تولید محتوای اختصاصی با استراتژی حرفهای
- سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر (SEO)
- پشتیبانی و به روز رسانی و حفظ امنیت سایت
- برندسازی قدرتمند
- تبلیغات هدفمند
به جرات میتوان گفت که با انجام صحیح مراحل فوق ضمانت 90% موفقیت یک کسبوکار آنلاین از طریق سایت امکان پذیر است.
دریافت مشاوره رایگان
هم اکنون برای دریافت مشاوره رایگان از طریق فرم زیر اطلاعات خود را وارد کنید تا در اسرع وقت همکاران ما با شما تماس بگیرند.
"(الزامی)" indicates required fields
یک وب سایت خوب چه شکل و ظاهری دارد؟
طراحی سایت خوب یک مسئله ذهنی و شخصی نیست و نمیتواند “تنها” به سلیقه یک نفر بستگی داشته باشد.
هر طرح گرافیکی دیگر مانند پوستر تبلیغاتی یا تبلیغ اینترنتی، هر آن چیزی که به عنوان “خوب” تشخیص داده می شود، معمولا به مفهوم استاندارد بودن، مطابق با سلیقه و نیاز کاربران هدف و نوع کسبوکار و در نهایت جذاب، ساده، خلاقانه و مدرن بودن آن است.
طراحی سایت هم از این قاعده مستثنا نیست. یک وب سایت خوب سایتی است که به گونه ای طراحی و ایجاد شود که در نهایت به کاربران هدف تجربه مورد انتظار را القا کرده و محلی برای رشد یک کسبوکار باشد.
طراحی یک سایت تاثیرگذار موارد مختلفی را کنار هم نیاز دارد تا به فعالیت کاربر در سایت منجر شود از جمله:
- رنگ بندی مناسب و اصولی مطابق با موضوع سایت
- استفاده صحیح از فضاهای سایت
- متمرکز شدن بر اصلیترین بخشهای سایت
- پیشنهاد انتخابهای صحیح به کاربران (جلوگیری از سردرگمی آنها)
- فرآهم کردن امکان برقراری تماس و ارتباط با خدمات دهندگان در هر جایی از سایت
- محتوای کاربردی و مفید که در نهایت باعث حل مسئله و یا ارضای خواسته ذهنی کاربر شود
- طراحی ریسپانسیو یا واکنشگرا برای نمایش صحیح در دستگاه های مختلف
- برقراری تعادل در نسبت استفاده از متن، تصاویر و یا سایر المانهای گرافیکی در صفحات
- استفاده از یک فونت مناسب و جذاب که ظاهر سایت را متحول میکند
سایت شما باید زیبا و جذاب باشد به خصوص برای کاربران هدفتان، بنابراین باید سبکی را برای شکل و ظاهر سایت انتخاب کرد که مشتریان شما با آن به خوبی ارتباط برقرار کنند.
بر روی تصاویر جذاب و گیرا سرمایه گذاری کنید که با برند شما سازگار هستند و برای انتخاب و یا تهیه تصاویر مناسب وقت بگذارید.
وفاداری به برند در طراحی سایت، کلید موفقیت آن است. حتی زیباترین سایت هم اگر با برند و موضوع فعالیت شما سازگاری نداشته باشند در واقع تاثیر آنچنانی در جذب مخاطب نداشته و حتی ممکن است باعث سردرگمی و خروج کاربران از سایتتان شود.
در نهایت از هر روشی که استفاده می کنید سایت باید به گونه ای باشد که کاربران جدید را به مشتری تبدیل کند و این رخداد یک نشانه مهم در طراحی سایت خوب است.
به عنوان مثال سایتی مانند سایت ورزش3 که یکی از بهترین وب سایت های ایران است، علاوه بر زیبایی، طراحی نسبتا سادهای دارد که شاید بتوان طراحی بسیار جذاب تری برای آن ایجاد و پیاده سازی کرد کما اینکه این اتفاق چندی پیش در این سایت رخ داد، اما پس از تغییر طراحی با دیدگاه ها و نتایج منفی رو به رو شد چرا که کاربران این سایت با ظاهر فعلی “ورزش3” به بهترین شکل ممکن ارتباط برقرار می کنند و تبدیل به کاربران همیشگی آن شدهاند.
ویژگی های یک سایت “بد” چیست؟
در این بخش به ویژگی هایی می پردازیم که در صورت اجرا و پیاده سازی می توان به یک سایت، لقب “بد بودن” را اطلاق کرد.
به عنوان یک قانون، کاربران برای استفاده از سایت شما نباید کار اضافهای انجام دهند. تجربه استفاده از سایت باید به صورت کاملا واضح و مشهود باشد.
در اینجا به بررسی چند مثال می پردازیم:
نوارهای فرآخوانی یا Call To Action واضح، به طراحی یک سایت خوب کمک می کنند اما برعکس، استفاده از این ویژگی اگر به صورت غیر شفاف و مشخص نباشد که چرا کاربر باید روی آن کلیک کند میتواند به عنوان یک طراحی “بد” شناخته شود.
متن با وضوح بالا و پر رنگ برای طراحی سایت “خوب” مفید است اما استفاده از رنگهای فونت کم رنگ و با خوانایی پایین نشانه طراحی ضعیف است.
البته باید توجه داشت که همیشه در طراحی سایت استثناعاتی وجود دارد که میتواند برخلاف استانداردهای عمومی عمل کنند.
از جمله مواردی که می توان به ویژگیهای بد یک سایت اضافه کند شامل:
- طراحی ضعیف : مطابق نبودن با نیاز کاربران و ظاهر به هم ریخته
- عدم توجه به استانداردها : رعایت نشدن استانداردهای عمومی که در طراحی سایت بایستی رعایت شود
- محتوای کپی : محتوایی که برای موتورهای جستجوگر هیچ ارزشی ندارند
- خطاهای املایی و نگارشی در متن : اگر چه وجود چند خطای جزئی مشکل چندانی ایجاد نمیکند اما در صورتی که تکرار آن زیاد باشد اعتبار سایت را به شدت کاهش میدهد
- پشتیبانی بد : عدم پاسخگویی به پیامهای مشتریان
- عدم به روز رسانی
- تبلیغات زیاد
- نمایش نادرست در دستگاه های مختلف
- لینک های و یا دکمه های غیر واضح : کاربران نباید به دنبال یک دکمه و یا لینک برای کلیک کردن در صفحه شما بگردند بلکه این موارد باید به گونه ای طراحی و در سایت جاسازی شوند که به راحتی برای کاربر قابل دسترسی باشند.
- ورودی های یک فرم باید به گونه ای ایجاد شوند که کاربر بداند بایستی آن را پر کند و برای مثال آن را با یک دکمه اشتباه نگیرد!
- تصاویر عمومی و یا استوک که بدون ارتباط به محتوای صفحه استفاده می شوند
- استفاده بیش از حد از انیمیشن
چطور یک سایت حرفهای داشته باشیم؟
جنبه های زیادی برای طراحی سایت خوب وجود دارد که به بخشی از آنها در این مقاله اشاره شد و یکی از مهمترین مواردی که شاید معمولا کمتر به آن توجه می شود، جزئیات و نکات ریزی است که با تغییراتی ساده منجر به تبدیل شدن یک سایت خوب به عالی و حرفهای میشود.
برای طراحی یک سایت حرفهای بایستی تمامی جوانب و اصول طراحی وب از جمله رابط کاربری، تجربه کاربری، بهینه سازی سایت، سئو، نمایش مناسب در دستگاههای مختلف، امنیت و سرعت آن توجه زیادی داشت.
شروع طراحی سایت با پایاوب، به صورت حرفهای و تخصصی با بیش از 1 دهه تجربه
دریافت مشاوره رایگان
برای شروع یک همکاری مطمئن و حرفه ای همین الان شروع کنید